HOME - NIEUWS - HISTORIE - BESTUUR - LID WORDEN - LINKS - GASTENBOEK - THEMA


Ruim 30 paarden trekken door Sint Philipsland
Zaterdag is op Sint Philipsland voor de tweede keer een nazomerrit met trekpaarden en Haflingers georganiseerd. Ruim 30 viervoeters met hun eigenaren namen deel aan de rit die zowel door het dorp als door de Fliplandse polders ging. De organisatie van de rit sprak van een zeer geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Ongeveer drie kwartier later dan gepland, in verband met een begrafenis, vertrokken de ruim 30 paarden zaterdag om kwart voor twaalf vanaf het havenplateau op Sint Philipsland. De stoet maakte eerst een rondrit door het dorp, waarna ze op de Oostdijk de Rijksweg overstaken en de polder binnen liepen. Vanaf daar ging het via de Hogeweg en de Scharreweg richting de boerderij van de familie Visser aan de Lange Kruisweg. Daar aangekomen maakten de deelnemers een koffiestop en kregen de paarden te drinken.

Om twee uur werd de tocht voortgezet naar de brug over het Schelde Rijnkanaal. Langs dit kanaal ging het naar de Voormalige Zeedijk, waarna de stoet via de parallelweg van de Krabbenkreekweg weer terugkeerde in het dorp. Op verschillende punten langs de route konden de paarden genieten van een grote belangstelling van de inwoners van Sint Philipsland. Het was dan ook een landelijk gezicht om de paarden door de Fliplandse polders te zien trekken.

Dit jaar was het de tweede keer dat de trekpaardenrit werd georganiseerd. Leo van Nieuwenhuijzen van Stal Broedershof, Jaap Neele en Heemkundekring “Philippuslandt” gaan proberen om ook volgend jaar weer een dergelijk evenement te organiseren. De organisatie sprak zaterdag van een mooie dag, die mede door het mooie weer onvergetelijk is geworden.

Tekst en foto's: Jan-Willem Kempeneers


All rights reserved - © 2007-2016 - Heemkundekring "Philippuslandt" - Realisatie: Kempeneers Multimedia